Onko OneCoin liian hyvää ollakseen totta?

onecoin Olemme käyneet läpi lukuisia artikkeleita puolesta ja vastaan tähän uuteen kryptovaluuttaan liittyen. Kenties suurinta kohua herättänyt onecoin-keskustelu on saatu aikaan petteri järvisen blogissa jossa puolesta-vastaan asetelma korostuu ja välillä kyseisessä blogissa kommentointi kärjistyy jopa henkilökohtaiselle tasolle.

On täysin selvää ettei kukaan voi saada tällaisesta uudesta kryptovaluutasta ja sen mukanaantuomasta sijoitusmahdollisuudesta totuudenmukaista kuvaa keskustelupalstojen kautta. Jos rehellisiä ollaan, totuutta ei löydy tällä hetkellä mistään muualtakaan koska mitään täysin käsinkosketeltavaa ja vedenpitävää todistusaineistoa ei yksinkertaisesti vielä ole olemassa.

HUOM! Onecoiniin pääsee tällä hetkellä tutustumaan myös ilmaiseksi:

Rekisteröi ilmainen tilisi klikkaamalla tästä…

 

Mikä on kuitenkin jo tullut selväksi, onecoinin ympärillä kohistaan samaan tapaan kuin bitcoinin ympärillä kohistiin aikoinaan. Bitcoinia väitettiin myöskin pyramidihuijaukseksi kunnes se todistettiin toimivaksi maksunkäyntivälineeksi.

Jos olisit tiennyt muutama vuosi sitten että bitcoin tulee olemaan arvoltaan yli 200 dollarissa, olisitko ostanut bitcoineja muutaman sentin hintaan? Todennäköisesti olisit.

Onecoinin ostalta tilanne on hieman samankaltainen. Kukaan ei voi vielä tietää valtaako se markkinat ja vakiinuttaako se paikkansa kryptovaluuttana.

Jos haluaa nähdä onko onecoin todellinen ja maailman mullistava uusi kryptovaluutta , täytyy joko liittyä mukaan toimintaan tai tyytyä seuraamaan sivusta mitä tuleman pitää.

Liityit tai et, otat riskin

  • Jos liittyy mukaan, on riskinä menettää sijoittamansa rahat siinä tapauksessa että onecoin osoittautuu toimimattomaksi.
  • Jos ei liity ja onecoinista kasvaa eräs maailman suurimpia, tai jopa suurin kryptovaluutta, on sanomattakin selvää että jälkikäteen harmittelee ettei sijoitusta tullut tehtyä.

Onko kryptovaluutta.org sijoittanut onecoin-koulutuspakettiin?

Kyllä, me päätimme investoida riskeistä huolimatta onecoiniin. Emme yritä vakuuttaa kuitenkaan miksi kenenkään muun pitäisi toimia kuten meidän, vaan jokainen saa päättää omasta puolestaan. Miksi teimme tämän päätöksen? Perustelemme sitä hieman myöhemmin tässä artikkelissa mutta ensin pohjustamme asiaa käymällä hieman läpi sijoittamiseen liittyvää tietoutta yleisellä tasolla. Tämä kannattaa ehdottomasti lukea vaikka sijoittaminen ei itsessään kiinnostaisikaan.

Muutama sana riskinottamisesta ja sijoittamisesta

On tosiasia että ilman riskinottoa ei voi hävitä mutta suuria voittojakaan ei voi odottaa. Suurin osa meistä on kasvatettu vanhempien, koulujärjestelmän ja yhteiskunnan toimesta uskomaan että riskinottoa tulee välttää. Riskien välttäminen näkyy  niin henkilökohtaisessa elämässä kuin työmaailmassakin. Kouluissa ei opeteta miettimään vaihtoehtoja koulutuksensa hyödyntämiseen. Valmistut koulusta ja yhteiskunnan hyväksyttyjen normien mukaan menet töihin tienaamaan kuukausittaisen elantosi.

Ostat asunnon, uuden auton ja kesämökin velkarahalla ja teet töitä töitä ja vielä lisää töitä että saat laskusi ja lainasi maksettua. Silti, vaikka tekisit työsi (ja ylityösi) kuinka tunnollisesti tahansa ei ylimääräistä rahaa juurikaan jää käteen. Ihmiset eivät yksinkertaisesti juuri vaivaudu ajattelemaan mihin heidän rahansa lopulta menee ja kuinka raha toimii. Mitä enemmän ja kovemmin työskentelet, sitä enemmän tienaat rahaa työnantajan sekä sijoittajien taskuihin. Mitä enemmän työskentelet, sitä enemmän maksat myöskin veroja. Mitä enemmän työskentelet, sitä vähemmän sinulle jää vapaa-aikaa. Ja pahin tilanne tapahtuu jos työpaikkasi vähentää henkilöstöä ja sinut irtisanotaan. Sinulle jää vain suuri määrä velkaa etkä enää tiedä kuinka se maksetaan.

Jos koulutusjärjestelmämme neuvoisi tiettyä taloudellista älykkyyttä muun opiskelun lomassa, olisi moni irtisanomisista johtunut ”henkilökohtainen konkurssi” vältetty. Jos ihmisiä olisi opetettu sijoittamaan tehokkaasti rahojaan ja ottamaan pieniä ja suurempia riskejä jo hyvissä ajoin, ei työpaikan menetys kaataisi taloutta kertaheitolla.

Vaurauden määritelmä Buckminster Fullerin mukaan kuuluu: ”Vauraus on henkilön kyky selviytyä X määrän päiviä eteenpäin”. Toisin sanottuna, Kuinka monta päivää eteenpäin selviät jos lopetat työnteon tänään.

Jokainen voi kysyä itseltään: Mistä saat rahaa jos sinut irtisanotaan tai menetät työkykysi? Suurimmalle osalle vastaus on valitettavasti: selviäisin n.kuukauden (lopputilin avulla) jonka jälkeen saan rahaa työttömyyspäivärahan tai toimeentulotuen muodossa.

Jos ihmiset ymmärtäisivät sijoittamisen tärkeyden, he ymmärtäisivät että pitkässä juoksussa sijoitukset tuovat taloudellista turvaa huomattavasti enemmän kuin työn tekeminen. Jokainen voi alkaa sijoittamaan jo tänään. Sijoittaa voi rahastoihin, osakkeisiin, kiinteistöihin tai liiketoimintaan muutama mainitaksemme. Vaihtoehtoja kyllä löytyy mutta löytyykö halua tai valmiutta ottaa pienintäkään riskiä? Monet luulevat virheellisesti että heidän lainarahallaan ostamansa omakotitalo tai asunto on hyvä sijoitus. Todellisuudessa, jos sinulla on paljon asuntovelkaa pelaat paljon suuremmalla riskillä kuin voisit kuvitellakaan.

Todellisten omistusten (sijoitusten) ja vieraan pääoman (velka) ero on hyvin yksinkertainen: Sijoitukset tuovat rahaa sinun taskuusi, velat vievät sitä pois.

Niin pitkään kun velkarahalla ostamasi asunto ei tuo rahaa sinun taskuusi, se on pelkkää velkaa. Monelle asuntovelka on eräs suurimpia yksittäisiä menoeriä. Asuntoon liittyy myös muita kuluja ja maksuja. Asuntojen hinnat voivat myös tippua huomattavan paljon hyvinkin nopeasti palaamatta takaisin myyntihetken hintatasoon. Joten, jos joudut myymään asuntosi esim. työttömyyden vuoksi, saatat joutua myymään sen tappiolla ja sinulle jää vielä velkaa asunnosta jota et enää edes omista. Onko asuntosi siis edelleen mielestäsi paras sijoitus?

Monet kauhuskenariot yllättävän työttömyyden tapahtuessa olisi vältetty sillä että olisi alettu hankkimaan hyvissä ajoin omistuksia (alettu sijoittamaan) ja niiden tuotoilla olisi voitu tarpeen tullen kattaa lainat ja muut elämiseen liittyvät kustannukset.

Toivottavasti ymmärrät miten vakavasta aiheesta on kyse ja alat laittamaan osan rahoistasi välittömästi edes joihinkin sijoituksiin. Sijoittaminen saattaa näyttää ensi alkuun vaikealta, pitkäkestoiselta ja turhalta asialta jota ei tavallisen kansalaisen tarvitse edes yrittää ymmärtää. Kuitenkin sijoittamisen idea on se että sinulla on monta pientä virtaa jotka vielä jonain päivänä muodostavat suuren joen.

Tottakai kannattaa muistaa että sijoittaminen on aina riski, vaikka sijoittaisit oman pankkisi suosittelemiin matalan riskin sijoitusrahastoihin. Kuitenkin riskinottokyky on tavallisesti sidottuna tuotto-odotuksiin. Mitä enemmän riskiä, sen enemmän voit odottaa tuottoa. Kuitenkaan sijoittaminen ei ole uhkapeliä jossa pelataan kaikki kovilla panoksilla yhdelle kortille ja toivotaan parasta.

Björn Wahlroos on sanonut: ”On erittäin helppo eliminoida kaikki finanssikriisit, mutta silloin meillä ei ole minkäänlaista taloudellista kasvua. Talouskasvu tulee riskinottamisesta.”

Wahlroos lienee tietää mistä puhuu jos katsotaan hänen saavutuksiaan.

Pääasia minkä haluamme tuoda esiin on että kannattaa sijoittaa osa rahoistasi jotta voit turvata taloudellisen tulevaisuutesi. Muista kuitenkin että sijoittamisessa on tärkeää hajauttaminen. Ei koskaan kannata ”pitää kaikkia munia samassa korissa”. Onkin järkevää sijoittaa sekä matalalla riskillä oleviin kohteisiin sekä korkeammalla riskillä oleviin kohteisiin. Kun sijoitat jatkuvasti osan tuloistasi, tuotot alkavat kasvaa. Jos haluat nopeuttaa henkilökohtaista talouskasvuaan ja turvata nopeammin tulevaisuuttaan, on suositeltavaa käyttää sijoituksista tulevat tuotot, tai ainakin osa niistä, uusiin sijoituksiin.

Tämä siis yleisesti sijoittamisesta ja riskinottamisesta.

Mitä tällä on tekemistä onecoin-kryptovaluutan kanssa?

Kryptovaluuttaan sijoittamisessa on kyse on nimenomaan hallittujen riskien ottamisesta ja tilanteen analysoinnista.

Siirrymmekin takaisin onecoinin pariin ja kerromme mitä riskejä ja tuotto-odotuksia siihen sisältyy.

Elämäsi mahdollisuus vai pelkkää rahastusta?

Onecoin.eu -sivuston mukaan he tarjoavat mahdollisuutta joka tulee vastaan vain kerran elämässä. Tämä on hyvin tyypillistä markkinointipuhetta mutta onko sanojen takana jotain realistisiä mahdollisuuksia?

Onecoin.eu -sivuston mukaan heidän tarkoituksensa on luoda uusi vallankumouksellinen kryptovaluutta jota käytetään laajasti ympäri maailmaa. Ajatus onecoiniin on saanut alkunsa ensimmäisen kryptovaluutan, BitCoinin menestyksestä. Bitcoin on nostanut arvoansa monikymmenkertaisesti lähtöhinnastaan.

Alkuhinta bitcoinilla oli 0,10 dollaria ja korkeimmillaan sen arvo käväisi 1124 US-dollarissa (29 marraskuuta 2013).

Esimerkkinä millaisesta arvonnoususta puhutaan kerromme eräästä bitcoin-menestyjästä. Norjalainen Kristoffer Koch oli vuonna 2009 ostanut 5000 bitcoinia 150 kruunulla (n.27 dollaria) ja yksinkertaisesti unohti tekemänsä ostoksen muutamaksi vuodeksi. Vuonna 2013 suuren mediakohun saattelemana bitcoin tuli suurella rytinällä näkyviin ja Koch muisti ostaneensa bitcoineja. Hän tarkasti bitcoin-lompakkonsa ja huomasi omistavansa 5000 bitcoinia joiden arvo oli kyseisellä hetkellä 886 000 dollaria!

Samanlaisia menestystarinoita löytyy bitcoinin osalta huomattavia määriä. Kuitenkin löytyy myös esimerkkejä miljoonaluokan arviointivirheistä jotka ovat syntyneet siitä ettei ole ennakoitu kyseisen valuutan arvonnousua. Tästä esimerkkinä yhdysvaltalainen ohjelmoija nimeltään Laszlo Hanyecz.

Hanyecz osti vuonna 2010 kaksi pizzaa bitcoineilla. Pizzoista hän maksoi 10000 bitcoinia koska ajatteli että on ”siistiä maksaa pizzansa käytännössä arvottomalla valuutalla”. Kun vuonna 2013 bitcoin nousi huippulukemiinsa, olisi pizzaan käytetyt bitcoinit olleet arvoltaan 7 000 000 (seitsemän miljoonaa) dollaria. Kyseessä lienee maailman tähän asti kalleimmat pizzat; 3.5 miljoonaa kappaleelta.

Onko onecoinilla mitään mahdollisuuksia toistaa bitcoinin menestystarinaa?

Mikä on koitunut ongelmaksi bitcoinilla on sen käytettävyys sekä bitcoin-pörssien ja lompakoiden luotettavuus. Paikkoja joihin bitcoinia voi käyttää toki tulee koko ajan lisää mutta se ei ole kuitenkaan kovinkaan käytännöllinen maksuväline. Bitcoinin kenties suurin vaara liittyy sen säilytykseen ja kauppaa käyvien pörssien luotettavuuteen. Osa bitcoinpörsseistä voi hävitä yhtäkkiä rahojensa kanssa maailmankartalta joko hakkereiden hyökkäyksen takia tai sitten epärehelliset pörssinpyörittäjät ovat huijanneet ihmisiltä bitcoinit omiin lompakoihinsa. Myös bitcoin-lompakot voivat olla epärehellisiä ja joissain tapauksissa lompakkopalvelu on kadonnut internetistä bitcoinit mukanaan.

Näissä seikoissa onecoin on bitcoinia parempi

Ylläolevat riskit ovat se jossa onecoinilla on suuri mahdollisuus kilpailla. Onecoinin tarkoituksena on antaa käyttäjilleen oma mastercard jolla voi maailmanlaajuisesti ostaa kaupoissa normaaliin tapaan sekä nostaa rahaa. Bitcoinista eroten onecoin keskittää louhinnan sekä pörssin omille palvelimilleen jolloin sekä huijausyritykset että hakkerointi on huomattavasti vaikeampaa jos verrataan esim.bitcoiniin.

Onecoin on onnistuessaan eräs turvallisimmista kryptovaluutoista ja käytettävyydeltään se on täysin omaa luokkaansa. Jos yhtiön suunnitelmat toteutuvat, onkin täysin mahdollista että kyseessä on eräs kaikkien aikojen suurimmista läpimurroista kryptovaluutassa ja voi tulla erääksi maailman käytetyimmista kryptovaluutoista.

Jos ylläoleva visio toteutuu, tulee onecoinin arvo nousemaan raketin lailla. Jos kaikki menee kuten yhtiö suunnittelee voidaan puhua samansuuntaisesta arvonnoususta kuin bitcoinilla pari vuotta sitten. Tämä tarkoittaa sitä että ne jotka alunperin omistivat edullisesti hankittuja onecoineja tulevat monikymmenkertaistamaan onecoiniensa arvon.

Käytännössä, jos ostat nyt edullisimman onecoin-paketin (hinta 130€) tulet saamaan yhteensä 400 onecoinia. Jos onecoinin arvo on hankintahetkellä 0.5€ ja hinta nousee 5 euroon, sijoituksesi arvo on noussut 130 eurosta 2000 euroon. Tietenkään kukaan ei voi realistisesti arvioida hinnan arvon nousua mutta arvioita voidaan aina esittää.

Entä jos kyseessä onkin pelkkä huijaus?

Yllä kerroimme parhaan mahdollisen vision mihin onecoinilla on mahdollisuuksia mutta entä jos kaikki ei menekään suunnitellusti? Entä jos kyseessä onkin pelkkä pyramidihuijaus? Tämä on juuri se mitä puidaan keskustelufoorumeilla puolesta ja vastaan. Toiset kertovat puoltavansa onecoinia ja toiset vakuuttavat onecoinin olevan ilmiselvä pyramidipeli joka lopettaa toimintansa ja katoaa kerättyään ihmisiltä tarpeeksi rahaa. Me emme ota yksimielistä kantaa kumpaankaan suuntaan. Kuten jo aiemmin mainitsimme, olemme päättäneet lähteä mukaan toimintaan ostamalla onecoin-paketin. Tämä ei tarkoita sitä etteikö asiaan liittyisi myös meidän kannaltamme epäilyjä. Meillä ei ole täyttä varmuutta siitä milloin esim. mastercard-kortti on saatavilla. Me emme tiedä muuta kuin sen minkä yhtiö meille kertoo. Faktoja meillä ei ole vielä tässä vaiheessa lyödä pöytään.

Myös bitcoin leimattiin alkuaikoina pyramidihuijaukseksi mutta kuinkas kävikään. Kuitenkaan emme voi olla 100% varmoja toistaako onecoin bitcoinin menestyksen tai tuleeko se menestymään ylipäänsä millään tavalla.

Jos onecoin on riski, miksi lähdimme itse toimintaan mukaan?

Yksinkertaisesti, kun tällainen tilaisuus tulee vastaan, emme voi jättää tilaisuutta käyttämättä, kaikista vastaväitteistä ja foorumeiden kirjoitteluista huolimatta. Se missä piilee suurimmat riskit, piilee myös suurimmat tuotot. Kuitenkin, suurempiin riskeihin kannattaa sijoittaa vain sen minkä on varaa hävitä ja näin me juuri teimme.

Emme kuitenkaan koskaan lähde sijoittamaan mihinkään tutkimatta tiettyjä asioita. Seuraavat asiat ovat seikkoja johon pystyimme tarttumaan omassa sijoituspäätöksessämme.

onecoin suomi

Onecoin faktoja:

 

1. Yhtiön pääkonttorissa Sofiassa työskentelee 45 henkilöä, toimitilat ovat yli 300 neliön suuruiset ja sijaitsevat osoitteessa:
Tsar Osvoboditel 12, 1000 Sofia, Bulgaria. Toimistotilat ovat kaikkien halukkaiden nähtävillä ja sinne on tarkoitus tutustua kevään 2015 aikana. Tekisikö huijaava yhtiö itsestään näinkin läpinäkyvän?

2. 95% omistus on Dr.Ruja Ignatovalla. Ignatovan meriitit ovat kovaa luokkaa:

-Lakiopinnot oxfordista (M.Jur)
-Taloustieteen maisterin opinnot Konstanzin yliopistosta.
-Työskennellyt kumppanina McKinsey & Companyssä. (Hoitanut mm. Sberbankin,UniCreditin ja Allianzin toimeksiantoja.)
-projekteja Deutsche Bankille (Frankfurt)
-Useita projekteja Texas Pacific Groupille
-Vuoden liikenainen bulgariassa 2014 ja 2012

Kyseessä on suurissa ja luotettavissa investointialan yrityksissä toiminut henkilö jolla ei ole varaa menettää luotettavuuttaan järjestämällä pyramidihuijauksia tai vedätyksiä. Jos onecoin paljastuisi huijaukseksi, ei Ignatovalla olisi enää mitään mahdollisuutta toimia luottamusta herättävänä investointiammattilaisena missään päin maailmaa. Mielestämme ei ole loogista että hän ottaisi näin suuren riskin oman maineensa pilaamiseen. Tämä oli eräs suurimpia kriteereitä miksi itse lähdimme toimintaan mukaan.

3. Toimitilat tulossa helsinkiin 2015 ja paikan päälle saa mennä tutustumaan toimintaan.

4. Kultakolikon julkaisu toukokuussa 2015 dubaissa. Dubaissa järjestetään tilaisuus jossa julkistetaan ns.hybridivaluutta nimeltään Aurum Gold Coin. Kultakolikot ovat fyysisesti varastoituna turvataloon dubaissa. Jokainen joka ostaa onecoin-paketin saa tietyn määrän, paketista riippuen, kultakolikoita omistukseensa. Jos kyseinen tapahtuma todella pidetään suunnitellusti ja kultakolikot julkaistaan, ei ole enää epäilyksiä toiminnan laillisuudesta ja toimivuudesta.

Yllä siis meidän perustelumme sille miksi onecoin näyttää lailliselle kryptovaluutalle. Tulemme pitämään lukijamme ajan hermolla sitä mukaa kun tilanne kehittyy.

Kannattaako sinun ostaa onecoin-paketti?

Tämä on kysymys johon emme voi vastata sinun puolestasi. Olemme antaneet oman näkemyksemme asiasta ja lukijan vastuulle jää päättää omasta puolestaan. Onecoinin järjestelmään pääsee ilmaiseksi tutustumaan rekisteröitymällä tästä…

Rekisteröityminen ei velvoita mihinkään vaan voit tutustua ”backendiin” eli käyttöjärjestelmään ilmaiseksi. Jos haluat käyttöjärjestelmään tutustuttuasi ostaa onecoin-paketin, voit päivittää ilmaisen tilisi maksulliseksi suoraan oman tilisi kautta.

Tutustu onecoiniin ilmaiseksi ja tee omat sijoituspäätöksesi vasta sen jälkeen.

 

Klikkaa tästä ja rekisteröi tästä ilmainen onecoin-tilisi

 

Kiitos lukemisesta!

 

Kryptovaluutta.org – etusivulle